Experiences

"And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom." ~ Anaïs Nin

Thanks to the team for making the trip comfortable, easy and fun

This time retreatment gave me the strength to be independent as well as the last time. I keep syncing with the nature surrounding me to connect with my inner voice. Thank you so much (I am sending my gratitude to Harry and Jaouad as well)! I really appreciate your very lovely team.

It was my second time to participate this retreatment since a year ago, and I had a really great experience this time as well. I could have another deep insight about the repeating story in my life and got encouragement to break through it. Most of all, thanks to the team for making the trip comfortable, easy and fun. I felt much love and support through my stay & journey.

logo chakana e1628235490634
Tomoko: 19-09-22 - location: Drenthe
I can say for sure that you will be in good hands at Chakana retreats

I chose Chakana out of all of the others offering retreats because of Mandy. I had a good feeling about the place, and the dates and duration suited me, but it was speaking with Mandy priot to booking that convinced me. Mandy ensures that the people coming on the retreats are fit and able to do so, and she made me feel at ease, and certain that I was making the right choice, not just rationally but intuitively.

Then, the retreat, well, everyone has their own experience, but what I can say for sure is that you will be in very good hands at a Chakana retreat. Mandy is an amazing guide, able to asist travellers on their individual journeys, knowing how to facilitate an experience that is truly valuable and healing. She is empathetic, as well as being able to give that external viewpoint that is so valuable in the transmutation of difficult life experiences.

Her collaborators and facilitators, on this occasion Lex and Harry, are also wonderful, serious in their joyousness! Attentive and caring, giving exactly the right amount of vigilance and space. I am very happy to recommend Chakana with full and open heart, this was an amazing experience that was held beautifully by Mandy and team.

logo chakana e1628235490634
Susan: 19-09-22 - location: Drenthe
I’m grateful for Mandy and the team at as I’ve finally been able to heal some of the hurts that have been troubling me for years

I recently had another wonderful ceremony with Mandy and the team. This was my third time coming back and I always find that the ceremonies give very deep and intense healing.

The very first ceremony I had with chakana is almost indescribable, so much happened in it. I had never tried any ‘plant medicine’ before that and I wasn’t sure what to expect. I was pretty nervous but the team made me feel at ease before the ceremony started and the care and attention I got throughout the ceremony put my mind at ease. I felt very safe even when I had moments of difficulty during the journey after I took the ayahuasca. The journey itself was something of a rollercoaster and I didn’t understand all the visions I had throughout. The Chakana team has several ‘sharings’ (basically where you talk about your experiences) over the days comprising the ceremony. I think these were especially crucial to the overall experience. Now that I’ve gone back a few times and I have a little more understanding about how the plant ayahuasca works, I think the sharings and the ‘integration’ – I’m not sure I understand this term but the best way I can describe it is taking the insights you’ve had after taking the ayahuasca and applying them to your life – but anyway the integration was something I think was particularly important. Mandy is an incredibly skilled therapist and this was very important throughout the ceremonies when we took the ayahuasca and during the sharings.

I’d have to say that Mandy’s ability or skill as a therapist is beyond what I’d come to expect from conventional talk therapy. It’s amazing. It’s like she was able to take all the confusing thoughts and feelings I had and help me see them clearly for what they are. I always get powerful insights into my difficult thoughts and feelings from the ceremonies thanks to Mandy’s therapeutic guidance. Actually, I think it’s better to describe Mandy’s role as that of a healer – this sounds even to me as a bit of a cringey new-agey term but her work with everybody that attends the ceremony is very healing in that you come away feeling much better about yourself and about life in general. Or that was my experience anyway. The ayahuasca is an incredible substance but I think if it wasn’t for Mandy’s help, well I think maybe I would have just come away with some interesting visions after the ceremonies but no way to understand them or no way to apply them in such a way that it would actually make a difference to my happiness and my connection to others and my joy in life. Of course, I should mention that the team that supports her (Harry, Lex and Lisette) bring a lot of warmth, care and kindness into their work too! It’s a very friendly, open and compassionate environment that they all create together, with lots of joy and laughter too ☺. 

I’ve had long difficult years trying to deal with recurring issues that I just could not seem to solve (I went to therapy and tried some other things like medication – for a short time –   and meditation and body works and so on but these didn’t solve the issues in the long term, they just seemed to make the hurts a little ‘quieter’ but they certainly didn’t heal them). I’m very grateful to Mandy and the team at chakana as I’ve finally been able to come to terms with and make breakthroughs and heal some of the hurts that have been troubling me for years. I still have things to work on and I have immense gratitude for the support and healing I have received so far and continue to receive from the Chakana team.  I wish there was more education and availability about this stuff but I’m just grateful that the possibility exists and that it is there at all ☺.

logo chakana e1628235490634
Alex: 15-06-22 - location: Drenthe
Mandy and her team are some of the most unprejudiced persons I've met

I’ve was drawn to do Ayahuasca for some years, but I was not ready until last year. The next step was to find the right person or organization to do it with. I found Mandy trough a good friend, and she is one of the warmest unprejudiced persons I’ve met. (oh yes I’d love to meet much more of her kind of people 😉 The environment she creates is pure and save. This was very important to me as I’m not very easy with a group of people I don’t know in an environment I don’t know. I’ve learned there that everyone is going through their own journey. And we all need to work for it, to really come to the core of the problem one’s struggling with. This gives a very strong group bond, although everyone is there to focus on themselves. That’s a good vibe! And I’ll be going back soon <3.

logo chakana e1628235490634
Raya: 03-05-22 - location: Drenthe
The team's welcome was warm and settling, everything was catered for

This was my second retreat with Chakana. The setting was rural Holland a far cry from Greater London. The group was bigger this time which enriched the experience. It was wonderful to hear so many different people from around the globe. The Team’s welcome was warm and settling. Everything was catered for. The food was great and much needed after travelling. The music was spot on. On the first night the sacred plants identified a pain I’d been carrying in the pit of my stomach. A pain I’d pushed down years ago. Integration sessions helped to assimilate this experience and to help form a clearer set for the second night. Doing two nights travelling you go further which is highly recommended. I left having put down a little more of what I’ve been carrying. I thank Chakana for offering and providing a safe and caring space to travel within.

logo chakana e1628235490634
Sean: 04-05-22 - locatie: Drenthe
Mandy en het team staan op het juiste moment aan je zijde om je te helpen

Wauw. Wat een ervaring. Dankzij Mandy en haar team kan ik zeggen dat Ayahuasca voor mij life changing is. Het is spannend om ayahuasca te gaan doen. Dat vindt iedereen. Daarom is de keuze voor de plek en de begeleiding zo belangrijk. Want in een vertrouwde en veilige omgeving, met de juiste mensen aan je zijde, kan je er helemaal voor gaan en kan je het maximale uit je reis halen. Dan durf je er écht helemaal in te stappen.

Daarom is Chakana Center de plek waar je wil zijn. De ambiance, de prachtige plek in de natuur, de fijne mensen die eropaf komen, het heerlijke eten, maar bovenal de goede en professionele begeleiding.

Mandy heeft een zesde zintuig en staat op magische wijze altijd op het juiste moment (letterlijk) aan je zijde om je te helpen. Mandy is een ervaren therapeute en dat merk je tijdens de sessie zelf, maar zeker ook tijdens de nabespreking waar het een en ander vaak nog een plekje moet krijgen. Ook de andere begeleiders zijn onmisbaar en op ieder moment aanwezig om er voor je te zijn. Soms met een goed gesprek, soms door er gewoon te zijn en als je dat wilt door een dikke knuffel te geven (bedankt Harry, dat had ik echt nodig).

Een aanrader en ik kom zeker nog eens terug!

logo chakana e1628235490634
Anoniem: 25-04-22 - locatie: Drenthe
De begeleiders zijn warme, liefdevolle en hartelijke mensen

In een stormachtig weekend van februari heb ik samen met een goede vriend deze workshop gedaan. Voordat je je kunt inschrijven, neemt Mandy (de sjamaan) contact met je op en praat je je over je achtergrond, intenties en verwachtingen. Het is de bedoeling dat je dit tot twee keer toe, één in het begin van de inschrijving en eentje een paar weken voor het weekend, ook per mail aanlevert. Dit alles is niet voor niets, tijdens sharing bespreek je met Mandy en de groep in hoeverre je intenties etc tijdens je reizen aan bod zijn gekomen.

De begeleiding bestaat uit 4 personen. Allen zijn warme, liefdevolle en hartelijk mensen, die je kunnen helpen als je tijdens je reis (daarvoor of daarna) ergens tegenaan loopt, het even moeilijk hebt of gewoon behoefte hebt om te praten. De persoonlijke aandacht houdt niet op na het weekend, als je wilt kun je met Mandy nog andere workshops bespreken, gewoon een belletje doen of dieper ingaan op de ervaring die je hebt meegemaakt. 

De organisatie Chakana is nagenoeg perfect. Over de accommodatie, eten en drinken is nagedacht en sluit goed aan op de workshops. De groep waarmee je op beide avonden op reis gaat, ken je van te voren niet, dat is misschien in het begin wel even wennen. Maar omdat je vrij intensief met elkaar optrekt tijdens het weekend en het feit dat je alles met elkaar deelt, leer je elkaar al snel goed kennen. Maakt het erg bijzonder. 

Over de reizen die je maakt, schrijf ik niet in deze review. Dat is persoonlijk maar ook voor een ieder verschillend. Sowieso onvoorstelbaar intens. Het effect is voor een ieder anders:  voor de één is het een openbaring, voor de ander een genezing en voor weer een ander richtinggevend of doel bepalend. De gemene deler is in elk geval dat het voor iedereen een ervaring is geweest die je nooit zult vergeten..

logo chakana e1628235490634
Arnout: 12-04-22 - locatie: Drenthe
Een ervaring die nu geankerd is in mijn bewustzijn waar ik op terug kan grijpen

Voor mij is het een heel positieve ervaring geweest. Ik heb er een paar jaar over gedaan om hierin te durven stappen en te voelen dat ik me zou kunnen overgeven aan wat zich zou gaan voltrekken, om het volledig onbekende te gaan verkennen. Het was absoluut verrassend dat mijn intentie zo onmiddellijk en rechtstreeks met krachtige beelden en een intense fysieke ervaring van levenslust geladen is tijdens de sessie. Een ervaring die nu geankerd is in mijn bewustzijn en waar ik op terug kan grijpen.

logo chakana e1628235490634
Hannie: 04-04-22 - locatie: Drenthe
Jullie gaan mij zeker weer terug zien

Hoi lieve Mandy en team. Met mij gaat het goed. Wat prachtig dat op een gegeven moment moeder Aya op mijn pad is gekomen, haar roep hoorde en erop gereageerd heb. Wat fijn om dat met jullie liefdevolle begeleiding en geduld met mij als controlefreak, te mogen ervaren

Het dringt hoe langer hoe meer in mij door, alsof er lagen van mij af worden gepeld. Nu 2 weekenden meegemaakt, oftewel 4 keer de thee gedronken. De eerste 2 keren waren een openbaring, teveel om te behappen. De laatste 2 keren waren zwaarder. Kwam ik mijzelf veel meer tegen. Je zei het al iedere reis is weer anders. Maar net zo waardevol en kreeg ik precies wat ik nodig had. Mijn intentie is om de controle die ik uit angst mij zo eigen heb gemaakt, los te laten en het vertrouwen terug te vinden. 

Ik zie de ceremonie die ik bij jullie ervaar niet alleen als een grote uitdaging maar zeker als een waardevolle verrijking op mijn spirituele pad. Voordat ik aan mijn eerste reis begon lag er enkele dagen ervoor een kikker dood op zijn rug in mijn tuin. Ik wist intuïtief dat deze er niet voor niets lag. Ik heb hem begraven onder de eik die ook in mijn tuin staat. 

Tijdens een wandeling op het prachtige landgoed op de laatste dag sprong er een heel klein kikkertje voor mij uit. Bij de laatste ceremonie moest ik erg braken en vanuit mijn keel hoorde ik zo duidelijk een kikker, ik heb het gevoel dat dit bij het proces hoort waar ik in zit. Kikker staat voor transformatie in mijn gevoel.

Jullie gaan mij zeker weer terug zien, ik ben dankbaar en voel mij erg welkom en veilig bij jou lieve Mandy en het team.

logo chakana e1628235490634
Marja: 31-03-22 - locatie: Drenthe
I can highly recommend to experience ayahuasce with mandy and the team
Thank you dear Mandy and team for the incredible experiences. My first ayahuasca experience was an intense one, but thanks to the incredible support of Mandy it turned into a beautiful one. After this experience I was a bit cautious, but I booked another weekend last month and Mandy made such an effort to make me feel safe. Thanks to the safe environment I felt safe to go really deep again and had another weekend of a lifetime. Wow. If you want to experience ayahuasca I can highly recommend to do it with Mandy and her team.
 
logo chakana e1628235490634
Daisy: 31-03-22 - locatie: Drenthe
Ik ben naar een deel van mezelf gegaan wat ruimte en aandacht nodig had
De ceremonies die ik heb mogen meemaken met Chakana waren super fijn. Ik ben naar een deel van mezelf gegaan wat ruimte en aandacht nodig had. Hierbij heeft heling plaatsgevonden die ik me van tevoren niet voor mogelijk had kunnen houden. Dit heeft voor mij meer ruimte en vrijheid in mijn leven opgeleverd, waar ik erg dankbaar voor ben. Heling heeft kunnen plaatsvinden omdat de lieve mensen van Chakana hier ruimte en gelegenheid voor bieden. Door hun expertise, kunde, liefde en geduld, wordt er een sfeer gecreeerd waarbij je echt diep kunt gaan en waarbij je je op je gemak voelt. Buiten de persoonlijke benefits van dit weekend heb ik een aantal hele leuke mensen ontmoet en beter leren kennen. Tenslotte moet ik toegeven dat Chakana de standaard voor dit soort weekenden hoog legt: de locatie is uitstekend, de faciliteiten zijn keurig geregeld en de structuur van het weekend is goed doordacht. Ik zou Chakana aan mijn gehele netwerk aanbevelen. 
logo chakana e1628235490634
Thomas: 30-03-22 - locatie: Drenthe
A team of dedicated loving people who were there for me
I had the opportunity to join a two-day retreat in Drenthe and could easily feel at home with a team of dedicated loving people who were there for me, whenever requested. I felt safe and with all the comfort to surrender to the great mystery that presented itself in various forms. I am grateful for the support I received and for the nice group of people I met under such special circumstances. I will definitely join again. Thank you, Mandy & Light helpers!
logo chakana e1628235490634
Katy: 22-03-22 - locatie: Drenthe
Mandy and her team are welcoming, loving and skilled in what they do
This was the first time Ayahuasca for me. For me the condition was to do it in a safe place with good guides. Chakana is just that. Mandy and her team are welcoming, loving and skilled in what they do. For me it was a beautiful and also very intense experience. Where I got to see some things more clearly and understand them better. And taking another big step in freeing myself and stepping into my empowerment and magic. The group was also great. When the ceremony calls to people, I will definitely advice to come here.
logo chakana e1628235490634
Jolijn: 28-02-22 - locatie: Drenthe
They really take care of you when you need it the most

The first time I came around the idea of Ayahuasca was from the experience of my boyfriend. I really thought at first, what the F is he talking about. But if you read into it, whether you have an experience with Mother Aya or you heard about it. Somewhere deep down it awakens something, maybe. I had a very personal talk with Mandy drinking a cup of herbal tea on her balcony. During the conversation I shared more than I ever did with someone I didn’t know. It felt like ‘coming home’. She understands me and didn’t know nothing about me, without prejudices.

The first time I did Ayahuasca was in a private ceremony, just the three of us, Mother Aya, Mandy and me. For me this was the best start because I found it to be a too whole lot of adventure to share with others. I found a piece of ME back again during that ceremony. I got the answers to the questions I had and more! Mandy was guiding me all the way trough and sometimes she looked at me and gave me my thoughts, it was magical!! The second time around to call for Mother Aya after gone through a difficult situation, Mandy responded and gave me a place in a group session. Both hands, I’ll take it! So scared about sharing it with more people, but this was the best experience I could have. You’ll get to know each other in a brief introduction, and then.. Have faith! I never found myself so comfortable in crying my eyes out, replenishing myself without prejudices of anyone. We we’re going on our own journey with the guidance of Mandy and her team.

Oh, and btw, I found a part of my tribe
A perfect journey, even though times get dark and heavy, always to feel you’re becoming a better part of yourself! And also, the music! It is a gift, also the team that really takes care of you when you need them the most. If it is a hand or shoulder in your journey, if it is a walk outside, if it is they make sure that they provide you the nutrients, everyone is there for you, as you came to this journey, for you.

logo chakana e1628235490634
Jolinde: 08-02-22 - locatie: Drenthe
I keep coming back because the team makes me feel safe

I participated a couple of times in a ceremony at Chakana-Center and I keep coming back because the team makes me feel very safe and loved. How special it is to be able to cry and work through deep pains, but also to have a good laugh! Getting all the attention and patience that was needed has helped my healing profoundly. Thank you Mandy, Jaouad and Harry! 

logo chakana e1628235490634
Anonymous: 08-02-22 - locatie: Drenthe
Begeleid door de kundigste mensen die ik me kan voorstellen

Een heel weekend van heilige plant ceremonies met mensen die ik niet kende bleek een van de mooiste ervaringen in mijn leven. Emoties waarvan ik niet wist dat ik ze had kwamen voorbij en de prachtigste dingen heb ik geleerd. Over mijn lijf, over wie ik ben, over angst en nog veel meer emoties. Het hele weekend werden we begeleid door de liefste en kundigste mensen die ik me kan voorstellen. Mandy en haar team voelden op elk moment precies aan wat wij nodig hadden en hielpen ons met een professionele en persoonlijke benadering. Ook hielpen ze met begrijpen, verwerken en in praktijk brengen van onze inzichten. Dat vond ik erg waardevol en ik pluk daar een half jaar later nog vruchten van. Dank, Mandy, Harry, Jaouad en Shahin.

logo chakana e1628235490634
Jennifer: 13-01-22 - locatie: Drenthe
They've completely changed my life

I’ve been to Chakana for 3 ceremonies now and am happy to have found a place to go with people I can trust for guidance and to provide a safe and peaceful place for the ceremony. I can’t thank them enough for all of the help I’ve gotten through the years from the experiences here. They’ve completely changed my life for the better. If you’re considering doing Ayahuasca, know that you’re in good hands with Mandy and her team. They really are great at what they do and are just overall very very lovely people.

logo chakana e1628235490634
Dave: 10-01-22 - locatie: Drenthe
Mijn magische Ayahuasca ceremonie

Na zo’n 5 jaar via veel vrienden regelmatig verhalen te hebben gehoord over Ayahuasca (waar ik persoonlijk eerst niet echt heel enthousiast van werd, want waarom zou je ergens gaan trippen waarbij je bewust naar allemaal oude trauma’s toe gaat, oud verdriet opzoekt en ook nog eens zou gaan overgeven. Nah dit kan niet goed zijn dacht ik.)

In mijn werk als IC-en SEH-verpleegkundige heb ik een bepaalde nuchterheid ontwikkelt die nodig is om hierin goed te kunnen functioneren, en zie ik dagelijks wat de ‘reguliere’ medicijnen kunnen doen voor mensen. Mensen beter later worden, pijn stillen, symptomen bestrijden, althans, fysiek dan. Verder zijn er diverse antipsychotica en angstreducers, die mensen ook zeker kunnen helpen. Fantastisch wat ze allemaal kunnen doen.

Toch wekte het plantmedicijn steeds meer mijn interresse, en de spirituele kant in mij vond dat ik dit toch een kans moest geven, voordat ik er echt een oordeel over kon hebben. Ik was benieuwd naar, zoals men zei, dat je ook ‘je geest kan helen’ met deze eeuwenoude methode. Wat zou dit nu precies inhouden? Er was al zoveel over geschreven, gefilmd, ik had het gevoeld dat ik het wilde begrijpen.

Nu zo’n 2,5 maand later, nadat alles bezonken is, wilde ik hier iets over schrijven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van mijzelf al best goed in balans ben, en ik geen hele grote issues had toen ik erin ging, sterker nog: mijn omgeving vroeg zich dan ook af waarom ik dit ‘nodig’ zou hebben. Ik antwoordde dan, dat ik benieuwd was of ik hier nog rijker / zelfbewuster van zou kunnen worden en misschien mijn hart nog meer geopend kon worden. 

We hadden een mooie groep mensen en omdat iedereen met hetzelfde doel komt, dezelfde kwersbaarheid durft te laten zien en deelt, en alle begeleiders heerlijke nuchtere humor hebben, was het FANTASTISCH. Eigenlijk zou ik het omschrijven als een soort groepstherapie-weekend, met twee heel bijzondere elementen. De Ayahhuasca, en de onmisbare goede begeleiding. Mandy is duidelijk een ervaren therapeute, maar daarnaast heeft zij ook iets bijzonders wat ze toevoegt. Zo lastig als het is om Ayahuasca uit te leggen , zo lastig is het ook om dit exact te benoemen. Laat ik het zo uitleggen: je voelt je direct vielig bij haar (en ook de andere begeleiders), en tijdens de ceremonie voelt zij ook precies aan hoe het met je gaat. Ze is bij je op de momentjes dat het even nodig is, en dan werkt zij met je chakra’s echt healing. Ik heb zo ontzettend hard gelachen om de grappige nuchterheid van alle 4 begeleiders, en ook heb ik dikke tranen van dankbaarheid gehuild. sommige momentjes waren zwaar, maar het is letterlijk waar: je krijgt wat je aan kunt. Precies wat goed voor je is.

logo chakana e1628235490634
elsemieke: 22-11-21 - locatie: Drenthe
Vertrouwd gevoel

In het verleden heb ik een ceremonie bijgewoond waarbij ik mij niet vertrouwd voelde binnen de groep. Om deze reden ben ik tijdens de ceremonie vertrokken en ben ik erg zorgvuldig geweest bij het vinden van een andere aanbieder. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik op het juiste adres ben beland en ben de begeleiders tot op de dag van vandaag erg dankbaar. De ceremonie heeft mij zo veel inzicht gegeven in mijn eigen bestaan dat ik verschillende facetten van mijn verleden heb kunnen doorzien en goed kan werken aan het omgooien van mijn gewoonten. Het echte werk is begonnen na de ceremonie en teer nog elke dag op de bijzonder mooie krachtige en liefdevolle bijeenkomst.

logo chakana e1628235490634
anthony: 03-11-21 - locatie: Drenthe
Het heeft mijn leven veranderd

Mijn reis met Ayahuasca heeft oprecht mijn leven veranderd. Daar waar ik na jarenlange struggles, therapieën, oude patronen en valkuilen niet kon komen waar ik moest zijn, om mijn ballast los te laten, heeft Ayahuasca feilloos de weg gewezen. In 1 sessie was het glashelder en kon ik na 45 jaar écht opruimen, op psychisch, lichamelijk en energetisch vlak. Ik had van tevoren ergens op de site gelezen: Er bestaat een leven vóór en nà Ayahuasca. Sceptisch als dat ik kan zijn dacht ik nog: “Ja, dat zal allemaal wel…”

Nu kan ik niet anders zeggen dan: “Het is écht zo!” Ik voel mij compleet, bevrijd en de innerlijke conflicten zijn verdwenen! Het kost mij vele malen minder moeite om te luisteren naar mijn innerlijk, ben rustiger, distantieër mij makkelijker van energie vretende zaken en blijf vooral bij mezelf ongeacht hoe of wat. Ik ga zeker nog een keer deze workshop doen maar dan met als doel het ontdekken van mijn creativiteit en zielsmissie! Ik kan eigenlijk ook niet wachten om de fijne mensen, die deze ervaring mogelijk hebben gemaakt weer te zien! In liefde en vrede verblijf ik en gun een ieder hetzelfde gevoel

Lieve Mandy en medewerkers, keep up the good spirit, jullie hebben het écht fantastisch gedaan en hoop jullie stiekem weer heel gauw te zien! En tijdens dit schrijven betrap ik mijzelf erop dat ik tranen in mijn ogen krijg, niet van verdriet maar van een gelukzalig gevoel als ik terugdenk aan jullie! Liefs en een hele dikke knuffel van Claudia, een vrouw die dankzij jullie begeleiding nu 2 harten heeft! #Dankbaar

logo chakana e1628235490634
claudia: 19-07-21 - locatie: Drenthe
Veilig, vertrouwd en professioneel

Voor mij hebben de verschillende ceremonies bij Mandy en haar team een enorme impact gemaakt op mijn weg van heling en transformatie. Het volledige proces van de ceremonie is veilig, vertrouwd en professioneel. Mandy faciliteert met haar team voor iedere deelnemer een bijzondere omgeving om het plantmedicijn op een veilige en liefdevolle manier haar werk te doen. Zonder oordeel en met niets anders dan liefde en zorg. Als het medicijn je roept, wil ik je uitnodigen om te luisteren naar je gevoel. Mandy zal je leiden naar heling, verbinding en vrijheid.

logo chakana e1628235490634
Sander: 19-07-21 - locatie: Drenthe
Ik heb me heel veilig gevoeld
Lieve Mandy,
 
Hierbij mijn recensie welke bij lange na de lading niet dekt!
 

Best wel met een bang gevoel ben ik 19 juli afgereisd naar Drenthe. Bang voor het onbekende en wat er eventueel zou kunnen gebeuren aangezien er onverwerkte trauma’s en verdriet bij mij zit. De sharings, waar ik tegenop zag, vond ik bijzonder om mee te mogen maken. Ook bijzonder was hoe er een mooie groepsdynamiek ontstond mede dankzij de liefdevolle en kundige begeleiding (Harry, Matthieu, Tamara en Mandy). Ook tijdens de sessies ’s avonds was dat zo waardoor ik me heel veilig voelde en alle support en ondersteuning kreeg die ik nodig had. De muziek was zo prachtig dat ik er helemaal in op ging. Bedankt iedereen voor deze bijzondere ervaring en in bijzonder Mandy. 

logo chakana e1628235490634
Stefan: 19-07-21 - locatie: Drenthe
Geweldige hulp gekregen
Wat heb ik een geweldige hulp gekregen van Mandy. In mijn meest heftige periode van mijn leven heeft zij mij, in een paar krachtige sessies, uit de put weten te halen. Ik hoefde niet teveel woorden te gebruiken, Mandy ziet wat er speelt. Gelijk de diepte in, naar het kern van het probleem. Dit werkt super efficiënt. 1000 maal dank en heel veel liefde voor jou!
logo chakana e1628235490634
Vincent: 07-07-21 - locatie: Drenthe
Dankbaar

Ondanks dat mijn reis de eerste avond erg heftig voor mij was, heb ik mij altijd veilig gevoeld en omringd met liefde. De muziek, sharings en het groepsgevoel is ontzettend mooi en iets wat je niet vaak meemaakt. De sessies brengen je wat je nodig hebt en ik voel mij een maand later nog steeds stuk rustiger en lichter. Mandy, Harry, Lex en Mathieu zijn ongelooflijk bijzondere mensen en als je deze reis wilt maken kan ik mij niet voorstellen dat er een betere plek is dan bij hun. Ik ben dankbaar dat ik dit weekend heb mogen ervaren en heb zelfs een licht gevoel van heimwee naar de begeleiders, deelnemers en de sessies.

logo chakana e1628235490634
Anoniem - vrouw: 06-01-21 - locatie: Drenthe
Geweldig

Een hele mooie ervaring! De liefdevolle begeleiding en energie van de groep was voor mij heel veilig, verbindend en mooi. Door de reis ervaar ik meer zachtheid naar mijzelf en de ander toe, het heeft mij wat meer vertrouwen gegeven… Het heeft mij laten zien dat ik mag stralen! De muziek was prachtig en alles mocht er zijn er was geen schaamte. Mandy, Harry, Lex en medereizigers, ontzettend bedankt voor dit fijne weekend en tot een volgende keer!

logo chakana e1628235490634
Anoniem - vrouw: 06-01-21 - locatie: Drenthe
Enorm fijn

Het team van begeleiders en assistenten zijn geweldig. Eén voor één hebben jullie je eigen toevoeging gegeven in mijn reizen en ervaringen, het was zo enorm fijn. Ik voelde me veilig in jullie handen en jullie hebben absolute top verzorging gegeven. Alles wat ik nodig had, hebben jullie me gegeven. De muziek was overweldigend mooi en zo ongelofelijk toepasselijk. Wat een genot was de muziek gedurende de reizen en er buiten. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor wat jullie hebben gedaan. TOP!

logo chakana e1628235490634
Anoniem - vrouw: 06-01-21 - locatie: Drenthe
Spirituele ervaring

Mijn reis heb ik als heel spiritueel ervaren. Door de ervaring die ik daar heb opgedaan kan ik nu alles beter relativeren en ben ik rustiger geworden in mijn dagelijkse doen en laten.

logo chakana e1628235490634
Anoniem - man: 04-01-21 - locatie: Drenthe
Ze weten waar ze mee bezig zijn

Je weet niet wat je precies moet verwachten en zijn er dan ook open ingegaan, je komt in een warm bad wat het team creëert en voelt je daarom ook snel thuis. Het is zeer fijn dat er echt professionele begeleiding aanwezig is die je overal mee helpt. Ze weten waar ze mee bezig zijn. Dit geeft een gerustgesteld gevoel en tevens ook een besluit om het ceremonie weekend nogmaals te boeken

logo chakana e1628235490634
Bart: 04-01-21 - locatie: Drenthe
Een ervaring om nooit te vergeten

Wat een bijzondere ervaring! Door de reis die ik gemaakt heb ben ik nu zoveel meer ontspannen. De jarenlange stress die vastzat in mijn lichaam heb ik letterlijk van me af kunnen schudden. Dankbaar dat ik geheeld ben op plekken waarvan ik niet wist dat het nodig was. De verbondenheid met iedereen in de ruimte was groot, zowel tijdens het reizen als daarbuiten. De respectvolle, kundige en liefdevolle begeleiding was hierbij essentieel. Als laatste de muziek….de geluiden en melodieën namen me mee naar de mooiste plekken. Je wordt een met de muziek, een ervaring om nooit te vergeten.

logo chakana e1628235490634
Marianne: 01-01-21 - locatie: Drenthe
Een warm, liefdevol en veilig bad

Zelfs op de momenten dat ik het zwaar had, voelde ik me veilig en geborgen in de handen van Mandy, Ronald, Harry, Lex en Matthieu. Zowel tijdens de ceremonies als daaromheen. Ik heb het gehele weekend als een warm, liefdevol en veilig bad ervaren, zonder dat het beklemmend of zweverig werd. Dat was zo overweldigend fijn, dat ik sindsdien een beetje heimwee heb. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat mensen die graag een heilige planten ceremonie willen doen, voor deze plek kiezen! 

logo chakana e1628235490634
Anoniem - vrouw: 01-01-21 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Een gevoel van rust en tevredenheid

Met een open mind ben ik het weekend in gegaan, lichte spanning en wat zenuwen waren bij iedereen te voelen de eerste avond. Er werd een heel fijne vertrouwde omgeving werd gecreëerd waar je je absoluut veilig voelt, en prachtige muziek. Ik voelde me er heel veilig en vertrouwd en het was ook fijn dat het niet allemaal te serieus was, er mag gelachen worden inderdaad.
Uiteindelijk ben ik na het weekend weer vertrokken met het fijnste gevoel van rust en tevredenheid. Nu twee weken later voel ik dit nog en ben ik dankbaar voor de reis, de begeleiders en de geweldige groep mensen van dat weekend..

logo chakana e1628235490634
Anoniem - vrouw: 31-12-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Alles delen met elkaar

Ik kwam naar de workshop om meer over mezelf te leren en mezelf te verbeteren op het gebied van zelfvertrouwen. Ik heb het hele weekend een hele prettige tijd gehad. De begeleiding was heel open en zorgzaam voor ons en als groep stonden we voor elkaar klaar gedurende het weekend. Het was heel bijzonder om mee te maken dat iedereen zo open was tijdens de sharings en dat je ook echt alles mocht delen met elkaar. Mijn ervaring tijdens de reis was heel rustig. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan over mijzelf en ik weet nu waar ik aan moet werken om een betere versie van mezelf te worden. Voor anderen was de reis een stuk heftiger, maar het werd bij de sharings dan wel duidelijk dat die ervaring precies was wat die persoon nodig had. Nu, enkele weken na deze ervaring merk ik dat ik nog steeds lekkerder in mijn vel zit en minder hard ben voor mezelf.

logo chakana e1628235490634
Anoniem - man: 31-12-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Één van de bijzonderste ervaring van mijn leven

Het was een hele bijzondere ervaring en heb een diepe band opgebouwd omdat je ongefilterde emoties naar voren komen en dat is heel intens maar geweldig om mee te maken. Ik denk vaak terug aan het weekend met een lach op mijn gezicht en het is één van de bijzonderste ervaring van mijn leven.

logo chakana e1628235490634
Alexander: 29-12-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Magisch mooi en diep helend

Deze reis was het mooiste kado ooit. Een prachtige,helende en liefdevolle ervaring. Niet alleen dankzij het medicijn maar zeker ook door de setting, entourage,muziek en geweldige begeleiding tijdens de ceremonies. Magisch mooi en diep helend.

logo chakana e1628235490634
Simone: 28-10-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Ervaar meer vreugde en voel me zelfverzekerd

Wat een weekend vol fijne en bijzondere herinneringen! Het begeleidend team bestaat uit mensen met ieder zijn en haar eigen kwaliteiten, maar zijn allemaal liefdevol met een warm hart. Door het diverse team is er altijd wel iemand met wie je een connectie hebt en je veilig voelt om je bij open te stellen. Na de eerste ceremonie voelde de groep meteen closer aan en ontstond er verbinding tussen iedereen. De ervaring om het ‘samen maar alleen’ aan te gaan, voelde zo krachtig. Tijdens, maar ook tussen de ceremonies door voelde ik zoveel liefde voor iedereen en heb ik dit ook mogen ontvangen. Erg prettig was het idee dat ik niet stil hoefde te zitten, er geen strikte regels waren waar ik me aan moest houden. Uiteraard werkt Ayakasha met hun eigen methode en leefregels voor het weekend. Ik voelde me daarin niet beperkt en heb veel vrijheid ervaren.

De ceremonies zelf waren intens, mooi, soms beangstigend, maar bovenal krachtig. Uiteindelijk heb ik mijn eigen kracht weer mogen ontdekken en wat voelt dat heerlijk en goed. Ook na het weekend heb ik weken op een roze wolk geleefd en voelde een naturel high. Minder stress en negatieve gedachten. Ik ervaar meer vreugde en voel me zelfverzekerd.

Een warm bad, waar ik na enkele weken nog steeds van kan nagenieten.
Tot volgend jaar lieverds x Fleur

logo chakana e1628235490634
Fleur: 25-10-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
The beauty, the emotions, the intensity..

Experiencing the Sacred Plant Medicines is a profound experience. In fact, it is beyond words. All facilitators share humbly and inobtrusively their profound wisdom, empathy and understanding. When sharing, everything is spontaneous and welcoming, yet it feels so carefully orchestrated as if all the participants were meant to meet and help each other with their experiences, life stories and visuals.

Even though the settings are intimate and the groups quite small, you get the feeling as if the whole universe was meeting there, or at least people from different walks of life, nationalities and exceptionally rich spiritual experiences. Yet the profound experience of being at the same time human as divine unifies the group and a strong feeling of creating an emotional and spiritual bond arises.

People go though life changing experiences and cross thresholds and limits between life and death. Many people go through scary traumatic memories. Still, the wonderful music and the empathetic presence of people there makes it possible and at the end, there is an atmosphere of relief and gratefulness for this overwhelming experience. The visuals are stunning, there are no words to describe them. Perhaps they should not be described. To me seems as if words flatten and profanize them. The beauty, The emotions, the intensity…all of it is not of this world. It is a total flabbergasting mysteryExperiencing the Sacred Plant Medicines with Mandy, Harry and other facilitators is a profound experience. In fact, it is beyond words. All facilitators share humbly and inobtrusively their profound wisdom, empathy and understanding. When sharing, everything is spontaneous and welcoming, yet it feels so carefully orchestrated as if all the participants were meant to meet and help each other with their experiences, life stories and visuals.

Even though the settings are intimate and the groups quite small, you get the feeling as if the whole universe was meeting there, or at least people from different walks of life, nationalities and exceptionally rich spiritual experiences. Yet the profound experience of being at the same time human as divine unifies the group and a strong feeling of creating an emotional and spiritual bond arises.

People go though life changing experiences and cross thresholds and limits between life and death. Many people go through scary traumatic memories. Still, the wonderful music and the empathetic presence of people there makes it possible and at the end, there is an atmosphere of relief and gratefulness for this overwhelming experience. The visuals are stunning, there are no words to describe them. Perhaps they should not be described. To me seems as if words flatten and profanize them. The beauty, The emotions, the intensity…all of it is not of this world. It is a total flabbergasting mystery.

logo chakana e1628235490634
Female: 21-10-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
A very good therapy session

I had never had therapy before. This experience felt like what I imagine a very good therapy session to be like. I was able to go deep within myself and untangle issues which I didn’t know were still tangled and tripping me up. I was reminded of the love I could feel for myself and be in tune with my body. I had neglected my body throughout the years and during the ceremony I was able to check in with myself to send love to parts of myself which I had neglected. I was reminded to work as one with my body. In trusting the medicine I was able to let go and let it take work on me. The lightness I felt after the purge was incredible. I know I will still take on negativity as well as positivity throughout my life. It’s my choice whether I want to hold onto it or let it go. I can approach life with a lightness knowing I don’t have to carry all that weight. I remembered to see the joy and majesty in the world. To smile and enjoy the ride because it will be over soon and it doesn’t help me to get caught up on trivial matters. There’s a metaphor about shaking the snowglobe and dumping fresh batch of snow on the landscape of my mind. I felt I didn’t need to retread the same footsteps or go down the same grooves of habit. The medicine will wear off and those grooves will come back. It’s good to know I can travel freely around my mind unconstricted by past choices. Lastly, it’s difficult to put into words how much the team had helped guide the journey. They had our best interests at heart and guided us in such a familial and professional manner. The warmth they gave us helped illuminate our journey and provide comfort.

logo chakana e1628235490634
Andy: 20-10-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Healing, therapy and play

It was a really great supportive environment – these guys knew what they were doing – great environment, music, sharing circle the next day. There was a really nice mix of healing, therapy and play.

logo chakana e1628235490634
chris: 18-10-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Een ervaring om nooit te vergeten

Als ik voel dat het heilige plant medicijn gaat werken hoor ik tot mijn verbazing een vrouwenstem mijn naam zeggen en mijn reis begint. Het is moeilijk het visuele stuk van de reis in woorden te vertalen. De kleuren, de golven, spiralen. De muziek neemt me steeds mee, de muziek is voelbaar, het is geen horen, het is een trilling, ik bén de trilling. Die ervaring is niet in woorden uit te drukken.
Ik heb uren gehuild, ben door vorige levens, letterlijk grote golven (Atlantis!) verdriet, kou en pijn gegaan, alsof ik alleen dát nog maar was. Ook dat is niet in woorden over te brengen. De volgende dag de 2e reis. Ik zag er wel een beetje tegen op. Niet zozeer wat betreft de beelden en ervaringen, maar meer omdat de 1e ceremonie voor mij fysiek zo heftig was. Dit was ook omdat ik vrijdag te weinig gegeten had. Er werd me dan ook op het hart gedrukt voldoende te eten van tevoren, reizen met een plant medicijn is als een marathon…

De tweede reis was voor mij om te helen. Ik gaf me over aan de ruimte en de muziek en de rest van de ceremonie was een weldaad. De muziek was zo mooi, ontroerend maar vooral teder en helend. Het voelde alsof ik uren in een kosmisch, helend bad lag. Ik heb werkelijk gevoeld en ervaren dat er van alles gebeurde in en om mijn lichaam. Ik heb ook heel veel ontroering en dankbaarheid gevoeld.
Mijn intentie was antwoord te krijgen op de vraag wat mijn taak is, hier en nu in dit leven. Dat antwoord heb ik zeker gekregen!

Het reizen met Ayahuasca heeft me bevrijd van vastgezette, diepgewortelde emoties en geheeld. Het is bijna niet in woorden uit te drukken hoe het werkelijk voelde en het was een ervaring om nooit te vergeten. Ik voel me werkelijk gereset. Intussen is het een paar weken geleden en ik voel nog steeds dat de verbinding met mij(n hogere)zelf hersteld is Thank you Madrecita Ayahuasca 💚 (en enorm veel dank voor de liefdevolle en kundige begeleiding!)

logo chakana e1628235490634
Mariëlle: 18-10-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Strong enough to face the world again

This ceremony was a true gift for me, and I am grateful to myself and everyone who took part in the ceremony and most importantly the guidance provided during.

I have worked through a lot of personal issues since youth, battling with depression due to trauma experienced during childhood and lack of love I felt around me. I realized after the ceremony, that I was an extremely sensitive person who has shut off my emotions to cope in life. During the first day of ceremony, the purging was very intense, and I felt, that I was letting go of pain that did not feel like mine. It felt like I had absorbed a lot of pain from others over the years and a lot of my own pain was still unprocessed pain I thought, I had let go of.

Second day of ceremony was also intense; however, it was more an opening to the universe and feeling the deep love that was offered by Source. As I said during sharing, I came in as a wounded soldier with battle scarce, who had felt alone in the fight for so long, but I finally realized that I am not.

Since I attended the ceremony, I feel far more open and connected. I know and fell that there are more people out there like me, who feel deep and fight the good fight, to see a better place for all of us, to rid this world of Evil, to heal those who suffered. In all of that I also realize that it is ok to feel the pain and that it will not break me down, instead I can come out on the other side, refreshed and strong enough to face the world again.

Feeling the Love around me again is beautiful and I highly recommend this to everyone who has fighting any type of internal fight. We all deserve happiness.

logo chakana e1628235490634
female anoniem: 18-10-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
Een stukje van mijzelf terug gegeven

Ik ben heel dankbaar dat ik dit weekend heb mogen meemaken en ik zal nooit vergeten wat ik heb mogen voelen en zien. Wat ik heb gezien en gevoeld was zo overweldigend en ontroerend mooi, dat valt niet in woorden te omschrijven. Ik heb ook heel veel pijn en verdriet gevoeld en ik kon me er volledig aan over geven. Ik zag en ik voelde de schoonheid van mijn verdriet en de kracht die daaruit voortkomt. Het Heilige Plant Medicijn heeft mij een stukje van mijzelf terug gegeven dat ik al heel lang kwijt was.

logo chakana e1628235490634
Martine: 05-10-20 (Former Ayakasha Review) - locatie: Drenthe
chakana center visual 8 min 1

always happy to hear from you

chakana center flower

any questions?

If you would like to know more or want to know who we are, you can always give us a call.(If there is no answer we will call you back asap. If we are in workshops this can take a little more time…) or you can book a free ‘Get to know’ appointment in the online agenda and we will call you at your chosen date and time.

Rather call directly? (If we don’t answer the first time we’ll get back to you as soon as possible.)

Of course you can also send us a mail if the info you are looking for is not on this site.

info@chakana-center.com